Opis:1991, str. 204 stan bdb- (podniszczona lekko okładka)
ISBN
1. Wprowadzenie
2. Oznaki nowej generacji zarządzania
3. Spojrzenie społeczne na zmianę w przedsiębiorstwie
4. Poziomy doskonalenia przedsiębiorstwa
5. Władza organizacyjna w procesie zarządzania
6. Źródła władzy i systemy wpływów
7. Dzielenie się władzą organizacyjną jako podstawowa przesłanka jej rozszerzania
8. Diagnozowanie oporu społecznego wobec zmian
9. Odwzo (...)
Opis:Ossolineum 1983 , str. 288 + zdjęcia (246) stan bdb- (podniszczona obwoluta)
ISBN 83-04-00430-5
Wstęp 7
I. Z przeszłości rzemiosła kowalskiego
II. Surowiec, pracownia, narzędzia, organizacja pracy i zbytu
III. Technika obróbki i zdobnictwa
IV. Detal żelazny w budownictwie i meblarstwie
V. Zdobnictwo narzędzi rzemieślniczych i gospodarskich
VI. Zdobnictwo wozów i sań
VII. Przedmioty żelazne związane z kultem
VIII. Współcz (...)
Opis:Wyboru dokonała Jadwiga Gałuszka
Przełożyli Jadwiga Gałuszka Edward Boye Leopold Staff
Wstępem opatrzył Mieczysław Brahmer
PIW, 1978, str. 480, stan db+ (przykurzona okładka twarda)
ISBN
Opis:Prószynski i s-ka, 2004, str. 240, stan bdb-
ISBN 83-7337-861-8
Agnieszka Osiecka (1936-1997) - poetka, osoba wszechstronnie utalentowana, jedna z najpopularniejszych autorek tekstów piosenek (napisała ich ponad 2000), a także spektakli teatralnych i telewizyjnych - była prawdziwie niespokojnym duchem. Kiedy ukończyła dziennikarstwo - rozpoczęła nowe studia, na Wydziale Reżyserii łódzkiej „Filmówki". Kiedy stała się niezastąpiona w teatrz (...)
Opis:Rura karbowana giętka śr. 6mm²
Rury karbowane giętkie FF PYL BS L są produkowane z polipropylenu (PP). Materiał ten jest samogasnący i nie zawiera halogenów. Rury PYL BS L znajdują szerokie zastosowanie m.in. w przemyśle motoryzacyjnym oraz maszynowym.
Typ rury: PYL BS L
Materiał: PA 6 (poliamid 6)
Temp. pracy
- ciągłej -40 ÷ +120 [°C]
- krótkotrwałej +150 [°C]
Samogasnące: tak
Klasa palności: V2 (UL 94)
Bezhalogenowe.
Kolor czarny (...)
Opis:Rura karbowana giętka śr. 8.5mm²
Rury karbowane giętkie FF PYL BS L są produkowane z polipropylenu (PP). Materiał ten jest samogasnący i nie zawiera halogenów. Rury PYL BS L znajdują szerokie zastosowanie m.in. w przemyśle motoryzacyjnym oraz maszynowym.
Typ rury: PYL BS L
Materiał: PA 6 (poliamid 6)
Temp. pracy
- ciągłej -40 ÷ +120 [°C]
- krótkotrwałej +150 [°C]
Samogasnące: tak
Klasa palności: V2 (UL 94)
Bezhalogenowe.
Kolor czar (...)
Opis:KŚJ 2003, str. 388, okładka twarda stan bdb
ISBN 83-7030-315-3
Oddawana do rąk Czytelników książka to zbiór anegdot, których bohaterami lub autorami są księża pracą i pochodzeniem związani z obszarem dzisiejszej archidiecezji górnośląskiej. Jest to zbiór przeniknięty miłością do człowieka - bliźniego. Miłość ta zaś wyrosła z miłości do Boga.
Opis:WP 1977, str. 368, stan db (usunięta pierwsza wyklejka okładki, zakurzona)
Jest to pierwsza książka omawiająca historię polskiej karykatury od jej narodzin po dzień dzisiejszy. Napisali ją wspólnie: historyk sztuki oraz znany grafik, karykaturzysta, zamiłowany poszukiwacz i kolekcjoner rysunków satyrycznych, współzałożyciel i wieloletni redaktor „Szpilek".
W swych badaniach nad początkami karykatury polskiej autorzy sięgnęli do najwcześniejsz (...)
Opis:PZWL 1986, str. 228, stan bdb-
ISBN 83-200-0799-2
Książka - napisana przez lekarza i specjalistę w zakresie żywienia - poświęcona jest diecie łatwo strawnej, zalecanej w wielu stanach chorobowych, u rekonwalescentów i ludzi starszych. Autorzy w przystępny sposób omawiają zasady tej diety, instruują, jak ją należy planować, aby uniknąć w żywieniu monotonności i jednostajności. Książka zawiera bogaty zestaw przepisów przyrządzania potraw łatwo (...)
Opis:PROF. DR MED. HAR. JAN HASIK DR MED. LECH HRYNIEWIECKI MGR INL ANNA ROSCISZEWSKA-STOYANOW
WARTA 1980, str. 232, stan db+ (podniszczona lekko okładka)
ISBN 83-225-0055-6
Książka stanowi poradnik kulinarny dla osób wymagających specjalnego odżywiania. Zawiera charakterystykę sposobów żywienia w różnych schorzeniach, które dyktują ograniczenie pewnych składników pożywienia. Podane są też zestawy jadłospisów oraz technologia przyrządzania (...)